München – Epic Chocolate Dinner Voyage bei Marie

München – Epic Chocolate Dinner Voyage bei Marie

  • Restaurants München
  • 12. Januar 2016

Am Wochenende hatte ich ein ganz besonderes Dinner Erlebnis, ich war zum Epic Chocolate Dinner bei Marie. Letzten Sommer hatte ich mein erstes EatWith Mal: In Barcelona buchte ich ein Tapas Roof Top Dinner und bin seitdem vom Konzept absolut überzeugt und begeistert. Ich hatte einen wirklich einmaligen Abend.

Seit Herbst gibt es auch Events in München, Marie ist der erste Host von mittlerweile drei. Eine ganz besondere Reise durch die Welt der Schokolade wartete auf mich und die anderen Gäste, die sich über EatWith einen Platz an Marie’s Tisch gebucht hatten. Wie ein roter Faden zog sich das Thema Schokolade durch das gesamte 4-Gänge Menü. Das tolle an diesen Events ist, dass EatWith seine Hosts sorgfälltig auswählt und dann am Ende eine bunte Mischung an Menschen zusammen sitzen, die alle die gleiche Leidenschaft teilen.

Aperitif

Chocolate Appetizers

We will start our odyssey with unexpected marriages of chocolate and sweet pepper, spices, cheese, salt and mushrooms. You will try diverse chocolate bites revealing each time an even more improbable ganache. Who would have thought you could start a dinner eating chocolate?

Starter

Poached plaice stuffed with sweet pepper and fennel ~ white chocolate sauce~ cacao nibs

The first course will ally the tenderness of the poached plaice to the the softness of the white chocolate. To counterbablance comes the acidity and sweetness of the sweet pepper. To close, a bit of the aniseed flavour of fennel and a pinch bitterness from the cacao will finally arise. To go with the fish, you will enjoy refreshing marinated and glazed vegetables.

Main

lamb ~ chocolate-port sauce ~ dauphinoise potatoes ~ fig & sage ravioli

This dish will reveal the full strength of chocolate. Lamb is a wonderful meat whose taste can be subtly underlined by a strong note of black chocolate. The sides will compensate with mild and sweet flavours: the traditional french dauphinoise, the perfect partner to red meat and the elegance of a ravioli filled with fresh figs fused in a cream with a sage pesto.

Dessert

dark chocolate-thym tart ~ basil white chocolate cream ~ chocolate ginger icecream

We will end this menu with a trilogy of chocolate desserts. Chocolate dessert are usually very common. This dessert will show you that chocolate dessert can be surprising if combined with the right ingredients. Different chocolates will be combined to different spices and herbs to make this last dish of the evening as surprising and novel as the previous dishes of this menu.


EatWith gibt es auch in vielen anderen Städten weltweit. Meiner Meinung nach eine einmalige Gelegenheit eine andere Stadt, deren Bewohner ihre ganz persönliche kulinarische Welt kennenzulernen. Probiert es aus, Marie ist eine wunderbare Gastgeberin!

Hier geht’s zu Marie’s Event

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